Karin Slaughter

Zonder overdrijving kan Karin Slaughter een meesteres in der thriller worden genoemd – de in 1971 in Georgia (VS) geboren schrijver is immers een van de populairste thrillerschrijvers van de afgelopen jaren geworden.

Sinds haar debuutroman ” Nachtschade” staat ze wereldwijd regelmatig in de boeken top 10 lijsten. Haar werk is vertaald in 27 talen en in 2011 ontving ze de Silver Bullett Award, een speciale prijs voor thrillerschrijvers.

Op welke leeftijd begon Karin Slaughter met schrijven?

Karin Slaughter schreef haar eerste korte verhaal op zesjarige leeftijd. Sindsdien is haar interesse in menselijke afgronden en echte misdaad onverminderd doorgegaan. In beide onderzoekt ze de verschillende facetten, voegt ze details toe en vervreemdt ze de realiteit tot ze haar fans een nieuw, aangrijpend verhaal kan serveren.

Grant County reeks

In de Grant County serie schrijft ze over kinderarts Dr. Sara Linton, die ook werkt als een forensische arts wanneer dat nodig is. Voor de buitenwereld lijkt Sara stoer en afstandelijk.

Maar haar relatie met Tolliver alleen al maakt duidelijk dat ze eigenlijk complexer is: Na zes jaar huwelijk gaan ze scheiden, komen ze weer bij elkaar en trouwen ze een tweede keer. De snelle Lena Adams werkt ook voor Jeffrey Tolliver, genoeg materiaal voor explosieve gebeurtenissen!

De Atlanta serie van Karin Slaughter:

Atlanta, waar Karin Slaughter woont, is het decor voor haar andere Will Trent serie. Hij is een speciaal agent van een speciale eenheid van het Georgia Bureau of Investigation (GBI) en als zodanig een onomkoopbare beroepsbeoefenaar in het onderzoek naar misdaden. Introvert maar tegelijkertijd slim en effectief. Het onderzoek onder zijn collega’s is niet bepaald een geschikt middel om zijn populariteit daar te vergroten.

Met zijn vrouw Detective Angie Polaski en partner Faith Mitchell heeft hij twee vrouwen aan zijn zijde waarmee de samenwerking niet bepaald soepel verloopt. Will doet er alles aan om zijn lees- en spellingzwakte voor zijn omgeving te verbergen. Maar dit is niet het enige geheim uit het verleden dat hem inhaalt..

Karin Slaughter in Nederland