Taxi naar het Keukenhof

Nederland wordt beschouwd als het nummer één bloemenland ter wereld, vooral als het gaat om tulpen. Geen wonder dus dat de toeristen elk jaar massaal de kleurrijke bloemenvelden bezoeken en ze met eigen ogen zien. Het bekendste bloemenpark is het Keukenhof in het kleine dorpje Lisse, dat net buiten Amsterdam ligt.

Een bezoek aan dit 32 hectare grote terrein, dat rijkelijk is versierd met zo’n zeven miljoen bloemen, is slechts twee maanden per jaar mogelijk – daarom is de Keukenhof een van de meest gewilde attracties van het land. De exacte data en openingstijden vindt u op de officiële website keukenhof.nl.

De geschiedenis van Keukenhof

De naam Keukenhof beschrijft precies wat het gebied rond het huidige complex oorspronkelijk was – een kruidenteeltgebied en een jachtgebied voor kasteel Keukenhof, dat in 1642 werd gebouwd. In 1857 ontwierp landschapsarchitect Jan David Zoche er een tuin in Engelse stijl omheen, die de basis legde voor het heden. In 1949 brachten de bloembollentelers hun idee om een voorjaarsbloemententoonstelling in de tuin te houden in de praktijk. Sinds 1950 is de Keukenhof een jaarlijkse attractie voor professionele bloemisten, de lokale bevolking en toeristen.

keukenhof-taxi-tour

Onverwachts bezoek aan het Keukenhof

Hoewel het Keukenhof lange tijd in mijn achterhoofd had, heb ik me nooit echt actief beziggehouden met een bezoek. Maar toen ik met mijn vrienden naar Amsterdam vloog voor een concert, hoorde ik van mijn taxi chauffeur van het bloemenparadijs. Onze reis viel in de tweede week van mei, waardoor de Keukenhof nog maar net open was. Ik heb deze kans aangegrepen en ik heb vanuit Amsterdam een Keukenhof taxi tour besteld via de app van TaxiUapp. Het heeft zijn vruchten afgeworpen! Het enige nadeel was dat in dit late stadium de bloemenvelden rond de Keukenhof allemaal al zijn geoogst..